Veelgestelde vragen

Algemeen

Waarom SO! Sport?

In 2015 is er door het bedrijfsleven in Nederland zo’n 6,3 miljard euro aan reclame uitgegeven. SO! Sport vindt dat een deel daarvan kan bijdragen aan een financieel gezonder sportklimaat. Door éénmaal per 24 uur dat je je op een sportlocatie bevindt een advertentie te bekijken kunnen de opbrengsten voor sportend Nederland significant oplopen. Zo creëren we samen een WIN, WIN, WIN.

Is gratis ook echt gratis?

Ja! SO! Sport is geheel GRATIS! Wij vragen geen financiële bijdragen van gemeenten, clubs of gebruikers. Naast de gratis promotie materialen voor clubs wordt ook de ontwikkeling van de app, onze infrastructuur, medewerkers, plaatsing van beacons, communicatie met clubs, leden en gemeenten vanuit reclame inkomsten gefinancierd.

Zit er een addertje onder het kunstgras?

Onder het SO! Sport gras zitten geen addertjes. Facebook, gmail, Instagram, google docs en vele andere diensten die we elke dag gebruiken worden gefinancierd met reclame inkomsten. Hiervan zien de gebruikers echter weinig tot niets terug. Wat SO! Sport doet is deze opbrengsten met aangesloten clubs delen.

Voor gebruikers

Werkt SO! Sport ook op mijn telefoon?

De SO! Sport app is beschikbaar voor iOS en Android.

  • Voor Apple iOS heb je een iPhone 4s, 5, 5s, 6, 6+, 6s, 6s+ of 5se nodig en bluetooth aan hebben staan. Zorg dat je bij de installatie akkoord gaat met het gebruiken van location services en notificaties.

 

  • De SO! Sport App draait op alle Android smartphones met BLE (Bluetooth Low Energy, Bluetooth 4.0) en minimaal Android 5.0 (Lollipop).

Kan ik als lid of als supporter meedoen?

Ja, SO! Sport is toegankelijk voor iedereen. Het enige dat je nodig hebt, is een smartphone, je moet ouder dan 13 jaar zijn en zo nu en dan een sportlocatie bezoeken.

Wat levert mijn deelname aan SO! Sport op?

Extra inkomsten voor de club! Hoe meer leden en supporters meedoen en hoe actiever ze bijvoorbeeld advertenties delen op sociale media, hoe meer ze verdienen voor de club. Sportclubs, supporters, leden én de sport als geheel profiteren dus.

Hoe kan ik meedoen?

Download de SO! Sport app in de App Store (iOS) of Play Store (Android) en je kunt – als speler of supporter – geld gaan verdienen voor je club.

Mijn club heeft zich nog niet aangemeld, kan ik toch meedoen?

Ja, zodra je de app hebt gedownload en je meldt je aan kun je beginnen met sparen voor jouw club ook als die nog geen overeenkomst met ons heeft getekend. Als na 6 maanden jouw club zich nog niet heeft aangemeld komen jouw opbrengsten ten goede van het Fonds gehandicaptensport. Je ondersteunt dus altijd de sport in Nederland.

Waar werkt SO! Sport?

SO! Sport werkt op aangesloten sportlocaties welke herkenbaar zijn aan de SO! Zone stickers. Op dit moment zijn wij druk bezig SO! Sport over heel Nederland uit te rollen zodat je zowel bij thuis als uitspelen maar bijvoorbeeld ook bij het zwembad voor je club kunt sparen.

Waarom maar 1 advertentie per 24 uur?

Bij SO! Sport gaat het om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Met één advertentie per 24 uur, indien je een aangesloten sportlocatie bezoekt, kun jij je sportclub actief steunen, krijgt de adverteerder jouw kwalitatieve aandacht en blijft het leuk om de SO! Sport App te blijven gebruiken.

Omdat SO! Sport het belangrijk vindt dat advertenties wanneer je die ontvangt zo relevant mogelijk voor je zijn kan het dus ook voorkomen dat er op sommige momenten geen adverteerder voor jou is.

Wat voor advertenties kan ik verwachten?

Naast de regels van de Reclame Code Commisie en deelname vanaf 13+ stelt SO! Sport strenge eisen aan het type advertenties/producten dat via ons netwerk loopt en keuren wij advertenties voordat ze beschikbaar komen. Advertenties bij SO! Sport moeten in één of meerdere van onderstaande criteria vallen voordat ze worden toegelaten:

  • Leerzaam
  • Motiverend
  • Grappig
  • Relevant

Hoe kan ik zoveel mogelijk geld voor mijn club sparen?

Het simpel bekijken van een advertentie levert je club al inkomsten op maar daarnaast kan een adverteerder je b.v. vragen de advertentie te delen waarvan de klik opbrengsten naar je club gaan, een coupon te downloaden of een vraag te beantwoorden.

Het hele jaar door?

Ja, SO! Sport werkt het hele jaar door. Zodra je je op een aangesloten sportlocatie bevindt kun je een advertentie verwachten. Zo spaar je dus voor je club als je thuis speelt, uitspeelt, geen wedstrijd hebt maar het zwembad bezoekt of gewoon eens langs de kant supporter bent.

Hoe kan ik zien wat we verdiend hebben voor mijn club?

In de App kun je op de clubdoel pagina zien welk percentage van het doel al gezamenlijk is behaald.

Ik wil twee clubs steunen, kan dat?

Nog niet, maar daar werken we aan.

Weetjes

3000 advertenties per dag?

Wist je dat je gemiddeld 3000 tot 5000 advertenties per dag ziet? Advertenties zijn overal en een wereld zonder is vrijwel niet meer denkbaar. Dagelijks wordt op TV, Radio, Internet, in kranten en tijdschriften je aandacht gevraagd voor producten en diensten. Met SO! Sport wordt je echter via je club indirect beloont voor je aandacht. Zo maken we er samen een WIN, WIN, WIN van.

10.7 miljard euro?

Wist u dat Google in 2014 10.7 miljard euro door Nederland sluisde en daar slechts 2.7 miljoen aan belasting over betaalde? Het merendeel van deze opbrengsten komen voort uit advertenties. Lees hier meer.

|

Voor clubs

Kan onze club ook deelnemen aan SO! Sport?

Alle Nederlandse (sport)clubs kunnen deelnemen aan SO! Sport. Een vereiste is wel dat de club staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Is SO! Sport beschikbaar voor binnen- en buitensporten?

Ja, zowel binnen- als buitensporten kunnen deelnemen aan SO! Sport.

Werkt het model van SO! Sport ook voor mijn club?

SO! Sport werkt voor elke club maar de opbrengsten zullen uiteraard hoger zijn met betrokken leden en supporters die hart voor de club hebben. SO! Sport werkt helemaal goed als de leden en supporters ook nog eens actief zijn op sociale media.

Wat levert deelname op voor mijn club?

Voor clubs vormt SO! Sport een nieuwe bron van inkomsten. Zodra de club zich heeft aangemeld vragen wij om een club doel en bijbehorend budget, afhankelijk van het aantal deelnemers dat de club steunt kan men dan in de app zien voor hoever het doel al is behaald.

Hoe kan mijn sportclub zich aanmelden?

Heel simpel. Klik hier om je club aan te melden. Na het tekenen van een samen­werkings­overeenkomst en het doorgeven van enkele verenigingsgegevens, wordt het account direct geactiveerd.

Welke inspanning vereist deelname aan SO! Sport van mijn club?

Na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst vragen we de club alleen één of meer spaardoelen op te geven. Deze helpen bij het motiveren van leden. Daarnaast helpt het natuurlijk als de club leden aanspoort om deel te nemen. SO! Sport ondersteunt dit met een pakket communicatiematerialen (posters, stickers, e-mail teksten, etc.).

Hoeveel levert deelname op voor mijn club?

De opbrengsten zijn afhankelijk van het aantal clubleden en -supporters dat deelneemt en hoe actief zij zijn. Een deelnemend lid of supporter kan zo’n €15 per week voor zijn of haar club verdienen.

Waarom sluit SO! Sport een overeenkomst af met mijn club?

De overeenkomst is nodig om de advertentie-inkomsten, die door deelnemers verdiend zijn, te kunnen delen met de club.

Moet mijn club de ledenlijst en andere privé-gegevens delen?

Nee, SO! Sport vraagt geen ledenlijsten of andere informatie aan clubs. Leden en supporters besluiten zelf of zij deelnemen.

Hoe zit het met de privacy van onze leden?

SO! Sport houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast beschermt SO! Sport de privacy van haar deelnemers middels het gebruik van SSL beveiligde verbindingen en ISO 27001 gestandaardiseerde datacenters. SO! Sport deelt geen persoonsgegevens met derde partijen tenzij individuele deelnemers dit per event expliciet zelf toestaan.

Wanneer keert SO! Sport onze opbrengsten uit?

Na het eind van elk kwartaal krijgen deelnemende clubs binnen 14 dagen een overzicht van de gespaarde opbrengsten. Via de website van SO! Sport kan de penningmeester inloggen op de clubpagina en een factuurnummer doorgeven. Samen met accountantsorganisatie BDO zorgt SO! Sport dan voor een zogenaamde self-billing factuur. SO! Sport keert het gespaarde bedrag vervolgens binnen 14 dagen uit op de bankrekening van de club.

N.B. Indien men een bedrag lager dan €10 heeft gespaard dan blijft dit staan tot het daarop volgend kwartaal.

Voor accommodatie eigenaren en gemeenten

Onze huurders willen deelnemen aan SO! Sport, wat kunnen wij doen?

Wat brengt SO! Sport op onze locaties aan?

SO! Sport maakt gebruik van zogenaamde beacons, zo weten we dat deelnemers zich ook daadwerkelijk in de positieve omgeving van sport bevinden. Een beacon is 5x5x5 cm groot, hebben geen stroom of internet verbinding nodig en zijn vrijwel niet waarneembaar.

Wat wordt er van ons verwacht?

SO! Sport verzorgt het gehele traject van plaatsen, onderhouden, promoten, adverteerders, clubs aansluiten etc. Het enige dat u als beheerder/eigenaar hoeft te doen is met SO! Sport een overeenkomst aan te gaan die ons toestemming verleent voor het aanbrengen van de beacons. Kortom, u heeft nog nooit makkelijker de gebruikers van uw accommodaties aan extra inkomsten kunnen helpen.

Hoe zit het met onderhoud?

SO! Sport neemt alle onderhoud voor haar rekening. In samenspraak met de beheerder brengen wij de beacons aan en heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Waarom zouden wij meewerken?

Waarom zou u niet meewerken? Het kost immers niets en levert sportclubs geld op. Teruglopende subsidies, sponsoropbrengsten, oplopende kosten en hogere eisen maken dat clubs hun huishoudboekje steeds moeilijker sluitend krijgen. Door SO! Sport ook op uw locaties aan te bieden kunnen gebruikers en uitspelers het gehele jaar door hun club steunen wat leidt tot een financieel gezonder sportklimaat waar niet alleen de clubs maar ook u direct voordeel bij heeft.