Tegenwoordig maken veel Nederlanders dagelijks gebruik van een fiets. Daarom is het belangrijk dat de fiets van hoge kwaliteit is en lekker fietst. Goede fietsbanden zijn daarom een must. Heb je nieuwe fietsbanden nodig, maar weet je niet welke je moet hebben? In deze blog vertellen wij vier dingen waarop je kan letten bij het aanschaffen van nieuwe fietsbanden.

Maat van de band

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de maat van de binnen- of buitenband te weten. Meestal wordt dit uitgedrukt in inches. Dit staat vaak op de zijkant van de band. Ook kan je de maat zelf uitrekenen door middel van het opmeten van de diameter, hoogte en breedte. Op internet kan je vervolgens bekijken welke maat bij welke afmetingen hoort. Het is belangrijk dat de nieuwe fietsband dezelfde maat heeft als de oude fietsband, want anders past hij niet om het wiel of loopt de band aan op je spatbord.

Profiel van de band

Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de breedte en het profiel van de band. Dit is afhankelijk van het soort wegdek waarop je gaat fietsen. Wanneer je alleen maar op asfalt gaat fietsen, dan hebben de banden niet veel profiel nodig. Maar ga je voornamelijk op onverharde wegen of in de sneeuw fietsen? Kies dan voor fietsbanden met wat meer profiel. Ga dus na voor wat je je fiets gaat gebruiken.

Merk

Het merk is ook belangrijk om op te letten. Fietsbanden worden vaak getest door diverse bedrijven. Vooral de merken Schwalbe, CST en Continental hebben een groot aanbod van hoge kwaliteit fietsbanden. De test fietsbanden worden getest en worden dan toegevoegd aan het assortiment als ze aan alle voorwaarden voldoen. Je kan dus ook op zoek gaan naar deze lijst als je op zoek bent naar fietsbanden die goedgekeurd zijn door experts.

Prijs

Tot slot kan je ook nog letten op de prijs van de fietsband(en). De prijzen van fietsbanden kunnen erg variƫren, afhankelijk van merk, kwaliteit en type. Duurdere banden zijn vaak van hogere kwaliteit dan de goedkopere fietsbanden. Ga daarom na waarvoor jij je fiets gebruikt. Wanneer je dagelijks meer dan 10 kilometer naar je werk fietst, kan je beter gaan voor wat duurdere fietsbanden. Maar wanneer je je fiets alleen gebruikt om 1 kilometer te fietsen om te gaan stappen, dan kan je kiezen voor goedkope fietsbanden.